LA COMPARSA ALTERNATIVA 2013

Per carballo el 22 julio 2013 – 8:20 pm -

Per a organitzar-nos en les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent hem creat un event al Facebook on la Comparsa Alternativa d’Ontinyent ens organitzarem per a elegir disfressa i tot el tinglao que es aço de la comparsa. ¡SOU BENVINGUTS!

ENTRAR A L’EVENT DE FACEBOOK

COMPARSA ALTERANTIVA 2013

 

També podeu entrar fent clic aci: https://www.facebook.com/events/1375071432713459/

+Info:

Un any més arriba la més excèntrica de les comparses, única e incomparable la Comparsa Alternativa. Aquest any el 22 d’Agost, el dia dels Alardos, i com no podia ser d’altra forma tornem amb més ganes que mai.

Construirem la tradicional carrossa d’acord amb el tema de la disfressa amb l’ajuda de vosaltres, qui vulga ajudar estarem de lo més agraïts, ens faran falta mans d’artistes…

El sopar serà a la plaça Pere IV, amb el sopar a càrrec del Bar-Restaurant Robledillo, on gaudirem d’un soparot a la fresca amb els col•legues.

Després, com tots els anys, farem la tradicional desfilada com a la marxa, on exhibirem la carrossa i decidirem al capità i la capitana, per tal que dirigeixquen la seua comparsa cap al fi del món. De camí farem una paradeta a algun parc per tal de beure’s els discursos i descansar abans d’arribar a la festa.

Vos esprem a tots, per tal de passar una nit d’Alardos de lo més festera!!!! i sobretot Amb els vostres AMICS!!!!!
Salut i ForÇa en el Canut, Ens Veiem en festes!!!!!!!

AMUNT COMPARSA ALTERNATIVA!!!!
AMUNTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!


Categories: Moros i Cristians | Comentarios desactivados

Comparsa Alternativa 2011

Per Comparsera el 11 agosto 2011 – 7:03 pm -

¿Alguien dudaba que la comparsa estaría este año?

Volvemos, y con novedades:

La primera este año la idea es hacer una comparsa mucho más participativa, donde las ideas de todo el mundo son bienvenidas.

La segunda, pretendemos hacer este año dos bandos! Ninjas contra Vaqueros! Como todos los años pondremos un disfraz a vuestro alcance pero si queréis haceros un disfraz de estas tematicas… mejor que mejor.

La tercera, vuelven las carrozas, pero para esto necesitamos participación ciudadana

Y la última, os podéis apuntar ya! En el correo comparsaalternativa@gmail.com , en twitter @compalternativa o en el facebu!

En breves, más noticias, fotos de los trajes y demás. Pero a apuntarse que tenemos trabajo!

Comunicadnos por las vias que os hemos dejado arriba:

Nombre de todos los que os vayáis a apuntar
Bando al que queréis pertenecer(o si os da igual)

Ale, Besitos


Categories: General | Comentarios desactivados

JA ESTEM ACI!!!

Per Comparsero el 9 agosto 2010 – 1:06 am -

Bueno comparseros, disculpeu el retard, se que molts de vosaltres heu preguntat per la Comparsa…es fara, no es fara?….Donçs clar que si! jeje

La pagina ha estat un poc descuidada aquest temps perque ens han furtat al nostre webmaster oficial (carballo torna!)
Pero be, per a que vejau que nosaltres ja estem mans a l’obra i que no va faltar de res a aquells grupets de gent que vullgen participar una mica de la festa dels alardos i que vagen curtets de peles…..

Abans que res no anira mal recordar el caracter historicament amateur de la comparsa i que nosaltres no tenim absolutament ningun anim de lucro, per aixo les comptes estaran ben clares….sense mes dilacio aquest son els plans per a aquest any:
( les 3 opcions participatives)

1. Disfressa de Caperucita (15€)
+ Sopar (10€)
+ Alcohol (botellon 5€)
+ desfilar tots junts fins a la clave (no te preu)
————————————-
total 30 Euros

2.
Portar la disfresssa de casa (gratis)
+Sopar (10€)
+alcohol (5€)
+ fer lo mateix o millor que els festers pagant la meitat (no te preu)
———————————————-
total 15€

3. Buscarnos despres de sopar (possiblement en el parc del matadero), portarte la disfresa i el acohol de casa, (de casa! a qui veja en la ma llarga li la tallare!) les ganes de festa no fa falta, ja les posem nosaltes…..Evidentment aquesta opció si que no te preu!

Aixi que bueno…Resumint, podeu vindre amb un disfraç fet a casa o de anys anterior, o fets a ma, o els tio robarli un vestit a la vostra germana i maquillatge a al vostra mare…es ben senzill alguna gent ja ho va fer aixi l’any pasat….Tambe si no teniu ganes de calfarse el cap o voleu semblar realment una comparsa tambe ens oferim per coseguirvos una disfressa, digemne estandar (sobre la que sol girar la tematica de la comparsa) que aquest any sera “caperucita roja” i lluira tal que aixi:
caperucita comparsa(cesta y modelo no incluidas en el precio)

Com sempre remarquem que la idea de aço es convertir el acte del deia de l’alardo  en un acte popular ja que el acte de quest dia no te una tematica morocristiana (la desfilada de disfresses) i seria una bona ocasio per a que la gent de manaria individual participara tambe amb aquest petit carnaval, aixi que anim a tot el mon que aquest dis vagi de festa despres de sopar disfressat per el poble, de moment es dificil que tot el poble reaccione aixina, per aixo si no voleu sentirvos com un bitxos raros apunteuvos a la comparsa alternativa!

I bueno despres d’animarvos a que vos apunteu vos preguntareu…com? Pues comentantho en el teu grup de amics, i cuan tingau clar cuants de vosaltres vos apunteu  recolliu els diners, i ens crideu a aquest telefon:

 625241673 (Arnau)

Podeu cridar tambe si teniu algun dubte o algun cosa per el estil, encara que tambe tenimFacebook (EN CONSTRUCCIO, carballo ya sas!!!!) i tuenti (EN CONTREUCCIO by carballo espere) i aquestes coses que sense elles no vas a ningun lloc hui en dia.

(IMPORTANT)  EL LIMIT PER A CONFIRMAR LA ASISTENCIA I PAGAR ES EL DILLUNS 16 d’AGOST!!!!

RECORDEU QUE PER A APUNTARVOS  HEU DE SER MAJOR DE EDAT I RESPONSABLES (PER AIXO DEL ALCOHOL I TAL XD)

ENCARA ESTEM OBERTS A NOUS ACTES, I SUGGERENCIES, SERAN BEN REBUDES EN EL FACCEBOK I TAL VOLTA POGAM FER ALGUN ALTRE ACTE PER A LES FESTES, UNA DIANA, MUSICA AL POU CLAR, CARROSA, BATUCADA,  UN MEGAPLAYBACK (JAJA NO, ES BOMA xd) PROPOPOSEU QUE ENCARA ESTEM A TEMPS!!!

Repetim es preferible que arreplegau els diners entre vosaltres i no aneu pagant un a un peruque aixi en organitzem per grups i es mes facil a l’hora de quedar per a repertir els trages i arreplegar els diners…

Bueno gracies per la vostra atencio

Ah i pedoneu les faltes i els accents que no trobavem un corrector del valencia!
Som molt vagos i cuan no estem bufats!

EL EQUIP DE LA COMPARSA ALTERNATIVA.


Categories: General | Comentarios desactivados

Traje de la Comparsa 2009: Bebé

Per carballo el 17 agosto 2009 – 11:33 am -

Anava a ser de payaso, pero al final toca bebé per que el presupost ho demana :D

bebé

Hi han 40 blaus i 40 rosa. Aixina que si vols un color o altre tindras de donarte presa :D

Els trajes els repartirem el dimecres en la festa que estem organitzant. En principi deurieu d’estar assabentats. A les 14:00 en el Mercadona del 2 de Maig (el mes proper a la Lima) per a anar a una caseta a disfrutar de una paella, torrá, piscina,… allí repartirem els trajes. Encara que si no vols vindre pots cridar al telefon de contacte (en la noticia de les festes 2009) i preguntar.


Categories: Festes, Moros i Cristians | Comentarios desactivados

Comparsa Alternativa 2009… ¿Que pensaveu? ¿que no estariem?

Per carballo el 3 agosto 2009 – 10:18 pm -

¿COMPARSA ALTERNATIVA 2009?

Ací está tot ben explicat.

Que tal gent?! En este 2009 la Comparsa Alternativa no anava a faltar. Sabem que hem tardat un poc massa en començar a operar, pero aci estem i volem animar a tot el mon a participar en les festes d’Ontinyent.

Aquest any volem canviar algunes coses. Entre elles les mes problematiques per a nosaltres, i per als demés. Per aixó, hem decidit que la Comparsa Alternativa volem fer les festes realment populars, i animem a cualsevol ontinyentí a que s’aprope despres de sopar al mateix lloc que nosaltres disfressat de casa. Per a començar a animarnos i a coneixernos. Quants mes sigam millor!

Hem pensat que per al dia del alardo del 2009 oferirem varies formules per a apuntarse a la festa.

Podeu vindre qui vullga a sopar que organitzarem alguna gent de la comparsa i el nostre estimat robledillo, es repartira un distintiu a la gent que vinga. Tot el mon te que acudir disfresat! Ara en temps de crisis si voleu aprofitar el traje de algun any passat o ferselo vosaltres mateixa no hi haura cap problema. De totes maneres la comparsa també oferira un traje per a qui no vullga calfarse el cap.

Volem que la festa siga oberta, ja que pensem que les festes de Moros i Cristians, manquen de actes popular que pugam disfrutar els “no-festers”, aixi que tot aquell que vullga esta convidat a arrimarse despres de sopar a beure tot junts (cada ú amb la seua beguda de casa!) a algun lloc que trobem on no molestem i netejem després. I que anunciarem proximament..
En definitiva, les cose queden aixi:

  • Sopar + Distintiu de la comparsa = 13€
  • Sopar + Distintiu + Disfressa = 25€

Hi ha que pagar abans del divendres 14 d’Agost.

Només hi ha aquestes dos modalitats, per que sinó es un lío organitzatiu per a nosaltres. Hi ha que remarcar, que aquest any baixem el preu (l’any passat van ser 35€) pero no aportarem la beguda de despres de sopar. Cadascú que porte la seva per que així ens ahorrem problemes i maldecaps.

Per a poder apuntarse a la comparsa es imprescindible pagar i deixar el nom ben clar. Res de “soc amic de…” o “jo liu vag dir a…” per que es imposible organitzar res així. Si pagues, apuntarem el teu nom.

Per a apuntarse i pagar, hi ha que cridar a Kike, al 649.25.26.47

Paralelament, estem preparant una festa durant la setmana de festes, el Dimecres, per no coincidir amb el Merut’s Festival.

Espereu noticies :P i correu la veu!


Categories: Festes, Moros i Cristians | Comentarios desactivados

Video de la gent baixant al parc

Per carballo el 1 septiembre 2008 – 2:02 pm -

Ja comensen a apareixer videos i fotos dels alardos 2008 per internet. Ací un video de la baixada des del Bar Lin fins al Parc del Matadero. I dic baixada, per que desfilar, no es va desfilar en cap moment… per si algú te dubtes :D

[video]http://www.youtube.com/watch?v=T3XF3r7aU0A[/video]


Tags: , , , ,
Categories: Moros i Cristians | Comentarios desactivados

Fotos dels Alardos 2008

Per carballo el 27 agosto 2008 – 10:13 am -

Les primeres fotos dels Alardos 2008 (les 6 que jo vaig fer :D ) son estes:

[pictobrowser engeneral 72157606903195736]

Jo aquest any em vag despreocupar un poc de fer fotos durant els alardos per dos raons: el meu telefon fa unes fotos de pena per la nit, i per que vag vore bastants cameres per allí. Així que si no es molta molestia, podrieu enviar les fotos que vareu anar fent per a publicarles ací?

Per a enviarles, podeu utilitzar el mail de la comparsa, o al menys podeu preguntar de quina manera ens podrieu passar les fotos per a que les publiquem. El correu es:

Gracies per la vostra col.laboració!


Tags: , , ,
Categories: Moros i Cristians | Comentarios desactivados

Les coses que hi ha que arreglar.

Per carballo el 25 agosto 2008 – 12:01 am -

Aquest any, ha estat el que mes gent s’ha apuntat a la comparsa, i a mes a mes, ha estat l’any amb la mitjana d’edat mes baixa de tots, cuasi no superant els 19 anys (hi habia un bon grapat de 18 anyers), a mes a mes, el bar no era dirigit per Robledillo, encarregantse Lin del sopar… en definitiva, un grapat de coses no han acabat tan be com deurien. Així que amb l’ajuda de tothom, estaría be confeccionar una llista de coses a millorar, i de coses que han ixit especialment be per a no caure en els mateixos errors els proxims anys, i buscar solucions. Comenteu el que cregau, pero per favor, critiques constructives:

Botellón. Molts del problemes que venen a continuació poden abordarse per separat o junts. En el acte del botellon hi han coses que no funcionen. Solució: (Facil) Suprimir-lo. (Dificil) Millorar totes les altres que fallen.

Percentatjes d’alcohol. Cada any tenim lios en el alcohol, aquest any la gent es queixava de la falta de Ron, a pesar de que es va comprar mes cantitat de Ron, Beffeatter i Vodka que de cualsevol altra cosa. En canvi, no van haber queixes de “falta general d’alcohol” com en el 2007. Anem avançant. Solució: Avançar un poc mes i que cadascú comente que es el que vol beure realment, de forma que es puga comprar convenientment. Ja que no tots avisen del que volen beure.

Grups d’Amics. La Comparsa va comensar com a un enorme grup d’amics i poc a poc s’han anat formant grups mes xicotets (¿escuadres?) aixó ha significat que hi ha menys companyerisme a l’hora de compartir botelles, vivencies i la festa en general. Solució: Intentar que hi haga un vertader punt de reunio. Per exemple juntar l’alcohol en un lloc i no permetre mourel d’allí (aço arreglaria tambe el punt seguent)

Amagar botelles. Som 200 persones, de les cuals 200 beuen alcohol. Així que hi ha que comprar una bona cantitat. La gent, al vore que hi ha tant, sol pensar que “si m’aguarde aquesta botella no pasara res” el problema ve si ho pensen 100 dels apuntats. Es un problema greu, massa egoisme, i es, al meu pareixer, el principal problema al que ens enfrontem. Solució: Igual que el punt anterior, deixar el alcohol en un lloc, i no permetre mourel seria la solució mes facil. Amb l’inconvenient de que sempre tindria que haver algú vigilant…

Amiguisme. Mai se li ha negat l’entrada a la comparsa a ningú (si ho demanava en els plaços corresponents). En canvi, s’han donat decenes de casos de gent que simplement ha aparegut al botellon en calitat de “Amic d’un que esta apuntat”. Inclus alguns amics dels organitzadors han fet valer l’excusa. I no es pot tolerar. La Comparsa Alternativa es ben barata i ben amigable. A mes a mes, va donar la casolitat de que aquest any, al Parc del Matadero hi havien mes joves de festa, i evidentment, el botellon dels altres es multiplicava al mateix ritme que el nostre descendia. Un altre dels problemes greus de la nostra festa. Solució: Aquest any ja s’ha fet, alguns varem anar a demanar que a furtar alcohol i aprofitarse dels demés sen vajen a un altre grup. L’unica solució que veig ve a ser consienciar a la gent.

La Basura. Esta clar que 200 persones embruten. I aquest any ja hem donat les gracies i reconegut que la neteja del nostre rastre no va ser el mes exemplar posible (Gracies una volta mes als serveis de neteja per la seua llavor). Solució: La solució, jo crec que es tan simple com col.locar bolses de basura per tot el recinte on fem el botellon. I mes tard, arreplegar les poques restes que queden

La Carrossa. Tots els anys está molt be fer la carrossa i tal, pero tots els anys es queda en el carrer a la seva sort. Al menys, auriem d’intentar arrimarla a l’ecoparc (encara que no siga el mateix dia dels alardos, evidentment). O vore que es fa amb ella. Solució: Aquest any la carrossa ja ha quedat a les portes de ser resguardada,…

Transparencia en els conters. Cuan es mouen tants diners (vora 7000€ aquest any) es normal que la gent vulga saber exactament en que es gasten aquests diners. Sempre s’ha cregut en la bona voluntat dels qui menejen els diners, pero no estaría de més la presentació de les factures de compra o albarans per a millorar la transparencia. Solució: Guardar les factures i publicarles. Obrir un conter corrent de la Comparsa de forma que es puga vore clarament els diners que es mouen.

El Contrabando. Un acte que va comensar sent una festa entre amics (no mes de 20) ha acabat sent un acte entre amics, pero de 200 amics. No ha variat per a res, i clar, qui no forma part dels 20 “de sempre” s’en va despagat. Millorar l’acte en el seu conjunt ha de ser una prioritat per a anys proxims. Solució: Tindre els textos uns dies abans, assatjar, …

Fins ací la meva recopilació, tot el que recorde que nescesite ser arreglat. Podeu deixar comentaris per a agregar noves coses a arreglar o per a proposar solucións a aquestes.


Tags: , ,
Categories: Festes, Moros i Cristians | 4 comentaris »

Gracies Policia! Gracies Servei de Neteja!

Per carballo el 23 agosto 2008 – 12:47 pm -

Desde la Comparsa Alternativa volem agraïr la labor i el comportament de la policia durant la celebració dels Alardos 2008 de cara nosaltres per dos raons:

1.- Vigilant l’entreteniment de la comparsa.

L’any passat ja varem tindre una xerrada am la Policia per el fet de que varem beure en un parking a escasos metres de vivendes. La policia amablement ens va sugerir que baixarem al parc del matadero a continuar en la festa de forma que no molestarem a ningú. Aquest any, amb l’intencio de no molestar, varem anar directament al parc. Varem vore la policia cuan va passar un parell de voltes per a controlar de que tot estiguera be. Ho agraïm. Els que hem organitzat tot el meollo sempre ens preocupem per el fet de que desde La Comparsa Alternativa volem no causar cap molestia, i entenem que 200 persones borratxes nescesiten ser controlades minimament. Igual que ens varem preocupar per publicar quines eren les nostres intencions, agraïm que la policia fera acte de presencia.

2.- L’Episodi de la Carrossa

Un dels problemes que tenim en la Comparsa, i que encara no hem trobat la forma de solucionar, es el fet de on deixar la carrossa cuan arribem a La Clave La Lima. Tots els anys la abandonavem a la seva sort. I aquest any, un policia amablement ens va indicar que no podiem pasar la carrossa fins a La Clave La Lima per aixó mateix. La varem amagar-guardar i esperem trobar alguna cosa que fer amb ella en anys proxims.

També volem agraïr la labor del servei de neteja de l’Ajuntament d’Ontinyent per haver deixat el Parc del Matadero com si no haveren estat allí 200 persones bevent en menys de 24h!

Desde la Comparsa Alternativa, sempre ens hem preocupat de deixar els llocs per on passem de la manera mes ordenada i neta possible. Aquest any no ha estat una excepció (encara que no tant com en anys anteriors, ho reconeixem) i varem arreplegar i posar dins de bolses de basura tot el que varem poder. I les varem deixar en el parc. Alguna cosa es quedaria escampada, pero creguem que va quedar el suficientment recollit per a ser arreplegat en un moment. Així que Gracies Servei de Neteja!


Tags: , , , ,
Categories: Moros i Cristians | 4 comentaris »

Construcció de la Carrossa 2008: El Pato de Goma

Per carballo el 23 agosto 2008 – 12:17 pm -

Ací les fotos de la Construcció de la Carrossa d’aquest any. Un pato de goma, per a que els banyistes disfrutarem de la festa.

[pictobrowser engeneral 72157606905181079]

També podeu trobar mes fotos de la comparsa en la secció Fotos


Tags: , , , ,
Categories: Moros i Cristians | Comentarios desactivados